20.01.2020. године

ПОЛИТИКА ЗАШТИТЕ ПРИВАТНОСТИ

ЈКП „Паркинг сервис Младеновац”, Младеновац веома озбиљно схвата приватност Ваших података. Наша Политика заштите приватности је осмишљена како бисте били обавештени о нашој пракси у вези са прикупљањем, коришћењем и откривањем података које доставите директно ЈКП „Паркинг сервис Младеновац” Младеновац или приликом приступања интернет сајту http>//parkingmladenovac.rs. Молимо Вас да је пажљиво прочитате и упознате се са правилима исте, јер било какво коришћење ове интернет странице подразумева Ваше прихватање услова наведених у овом документу. Приступањем овом интернет сајту, Ви потврђујете да сте сагласни са обавезујућим карактером ове Политике заштите приватности, и дајете пристанак да се подаци о Вама прикупљају, користе и откривају у складу са овом Политиком заштите приватности.

Информације које можемо да прикупљамо и обрађујемо

Информације које можемо да прикупљамо и обрађујемо су следеће:

 • информације на основу којих можете бити лично идентификовани као што су име, презиме, поштанска адреса, е-маил адреса, телефонски број (у даљем тексту: лични подаци),
 • информације које се односе на Вас, али Вас не идентификују као појединца (нпр. ИП адреса),
 • информације о Вашој интернет конекцији, опреми коју користите да приступите нашем сајту и детаљима о употреби.

Начин прикупљања информација

Ми прикупљамо податке о Вама на неколико начина: директно када нам исте Ви доставите, аутоматски док користите сајт.
Прикупљамо само оне личне податке које Ви желите да нам доставите или оне који су неопходни како бисмо Вам пружили или унапредили услуге. Ви нисте дужни да нам достављате никакве личне податке, али у том случају постоји могућност да нећете моћи да користите све садржаје интернет портала. Директне личне информације као што су име, презиме, адреса, е-маил адреса, телефонски број и слично прикупљамо само уколико нам их Ви доставите.

Лични подаци

Лични подаци које прикупљамо на нашем сајту или путем портала могу да обухвате информације које наведете:

 • попуњавањем или коришћењем било којег формулара на сајту,
 • услед захтева за додатним услугама,
 • друге информације које нам доставите на било који начин.

Лични подаци које прикупљамо на нашем сајту или путем сајта могу да обухвате и евиденцију и копије наше међусобне преписке (укључујући е-маил адресе), уколико нас контактирате, Ваше одговоре у анкетама уколико Вас замолимо да их попуните у сврхе истраживања, као и Ваше претраге на нашем сајту.

Аутоматско прикупљање података

Аутоматски, док користите сајт, можемо да прикупљамо податке који укључују детаље о коришћењу, ИП адресе и информације прикупљене путем колачића. Приступањем нашем сајту Ви се саглашавате да можемо да аутоматски прикупљамо и обрађујемо наведене податке.

Информације које можемо прикупљати аутоматски приликом Вашег приступања сајту, док претражујете сајт и активни сте на њему, су одређене информације о Вашој опреми, активностима и обрасцима претраживања, укључујући и:

 • Детаље о Вашим посетама нашем сајту, укључујући и податке о саобраћају, податке о локацији, евиденције и друге податке о комуникацији и изворима којима приступате и користите на сајту,
 • Информације о рачунару и интернет конекцији, укључујући и Вашу ИП адресу, оперативни систем и тип претраживача.

Информације које аутоматски прикупљамо представљају статистичке податке. Они нам помажу да побољшамо сајт и пружимо бољу и персонализовану услугу јер нам омогућавају да проценимо број наших посетилаца и њихове обрасце коришћења сајта, да сачувамо информације о Вашим преференцијама, што нам омогућава да сајт прилагодимо Вашем интересовању, да убрзамо Вашу претрагу, да Вас препознамо када поново посетите сајт, као и да анализирамо како корисници користе сајт за интерне потребе у области маркетинга и истраживања.

Колачићи и друге технологије

Технологије које користимо за аутоматско прикупљање података могу обухватити:

Колачиће (или колачиће претраживача). Колачић је мала датотека која се налази на хард диску Вашег рачунара. Ви можете да одбијете колачиће претраживача одговарајућим подешавањем на Вашем претраживачу.

Међутим, ако изаберете ову опцију, можда нећете моћи да приступите одређеним деловима нашег сајта. Уколико не подесите подешавања претраживача тако да не прихватате колачиће, наш систем ће постављати колачиће када посетите наш сајт помоћу претраживача.

Флеш колачиће. Одређене функције нашег сајта могу користити локално сачуване елементе (или флеш колачиће) за прикупљање и складиштење информација о Вашим жељама и навигацији ка нашем сајту, са њега као и на наш сајт. За флеш колачиће не важе иста подешавања претраживача која се користе за колачиће претраживача.

Како користимо Ваше информације

Ми користимо информације које прикупимо о Вама или које нам Ви доставите, укључујући и све личне податке:

 • да бисмо Вам представили наш сајт и његов садржај,
 • да бисмо Вам обезбедили информације или услуге које тражите од нас,
 • да бисмо испунили друге сврхе због којих су информације обезбеђене, да бисмо Вам достављали обавештења,
 • да бисмо извршили своје обавезе и применили права која проистичу из било ког уговора који сте склопили са нама,
 • да Вас обавестимо о променама на нашем сајту, или било каквом пројекту или услугама које нудимо, или пружамо,
 • да Вам омогућимо да користите интерактивне функције на нашем сајту,
 • да Вас контактирамо у вези са пројектима и услугама који нудимо, а који Вас могу интересовати, у било коју другу сврху, уз Вашу сагласност.

Обезбеђење сигурности Ваших личних информација и других података

ЈКП „Паркинг сервис Младеновац”, Младеновац предузима све потребне мере како би Ваше личне информације биле сигурне. У том циљу, само овлашћени запослени ЈКП „Паркинг сервис Младеновац”, Младеновац компаније које су пословни партнери, који су сви обавезни да чувају поверљиве информације, имају приступ Вашим личним подацима. Ради заштите Ваших информација, успоставили смо механизме који Вам омогућавају да управљате својим информацијама тако што можете да подесите претраживач да одбије све или неке колачиће претраживача, или да Вас упозори када се колачићи шаљу. Ако онемогућите или одбијете колачиће, имајте на уму да неки делови овог сајта могу бити недоступни или да неће правилно функционисати. Поред тога, примењујемо мере које треба да заштите Ваше личне податке од случајног губитка и неовлашћеног приступа, коришћења, промене и откривања. Све информације које нам доставите чувају се на нашим безбедним серверима.

Сигурност и безбедност Ваших података такође зависи од Вас. Уколико сте добили (или сте изабрали) лозинку за приступ одређеним деловима нашег сајта, Ви треба да чувате ову лозинку у тајности. Молимо Вас да ником не откривате своју лозинку.

Пренос информација путем интернета није потпуно сигуран. Иако ћемо се ми потрудити да заштитимо Ваше личне податке, не можемо да гарантујемо безбедност Ваших личних података који су достављени на наш сајт. Сваки пренос личних података је на сопствени ризик. Ми нисмо одговорни уколико не подесите приватност или не узмете у обзир мере безбедности које су дате на сајту.

Откривање Ваших информација

ЈКП „Паркинг сервис Младеновац”, Младеновац никада неће делити Ваше личне податке са трећим лицима која намеравају да их искористе у директне маркетиншке сврхе. Ми можемо откривати прикупљене информације о нашим корисницима, као и информације које не идентификују појединца, без ограничења. Можемо открити личне податке које прикупљамо ми, или их Ви достављате као што је наведено у овој Политици о приватности:

 • у склопу продаје дела или читавог ЈКП „Паркинг сервис Младеновац”, Младеновац или имовине било којем трећем лицу или у склопу реструктуирања или реорганизације,
 • подуговарачима, пружаоцима услуга и трећим лицима које ангажујемо да подрже наше пословање,
 • да би се испунила сврха због које сте доставили информације, у друге сврхе уз Вашу сагласност.

Поред тога, можемо открити Ваше личне информације:

 • ако смо дужни да откријемо или поделимо Ваше личне податке да бисмо испунили своју законску обавезу (на пример ако за то добијемо судски налог),
 • да бисмо испунили било који услов коришћења који важи за било који од сајтова, или да бисмо испунили било који услов или споразум који важи за наше услуге,
 • ако верујемо да је откривање информација неопходно или примерено за заштиту наших права, имовине, безбедности, наших клијената или других лица. Ово укључује размену информација са другим компанијама и организацијама за потребе заштите од превара и смањења кредитног ризика.

Приступ и исправљање Ваших информација

Можете затражити да ажурирате своје личне податке које ми поседујемо тако што ћете контактирати наш Кориснички сервис или сами ажурирате своје информације на опцији Профил која је доступна након што се улогујете на наш портал. Ако не желите да поделимо Ваше личне податке са неповезаним трећим лицима или посредницима у промотивне сврхе, можете да се одјавите тако што ћете нам послати емаил на office@parkingmladenovac.rs у којем ћете навести свој захтев.

Ако не желите да Вашу е-маил адресу или контакт информације користимо за промовисање сопствених пројеката и услуга, можете да се одјавите тако што ћете нам
послати е-маил на office@parkingmladenovac.rs у којем ћете навести свој захтев.

Други интернет сајтови

Наш интернет сајт може садржати линкове за друге интернет сајтове који нису под нашом контролом и који не подлежу овој Политици заштите приватности, што значи да ова Политика заштите приватности не важи за те сајтове, те Вам стога препоручујемо да пажљиво прочитате Политику заштите приватности сваког сајта који посетите. Уколико
приступите другим интернет сајтовима користећи дате линкове, оператери ових интернет сајтова могу тражити информације од вас које ће користити у складу са својим политикама заштите приватности, које се могу разликовати од наше.

Малолетни корисници

Уколико сте малолетни, неопходно је да добијете дозволу својих родитеља или старатеља пре него што нам дате информације о себи. Малолетним корисницима који немају овакво одобрење није дозвољено да нам дају личне информације.

Правила електронске кореспонденције

Имејлови са прилозима које добијате са имејл сервера ЈКП „Паркинг сервис“ Младеновац (у даљем тексту „Е-пошта“) припадају ЈКП „Паркинг сервис“ Младеновац (у даљем тексту „ПС”) и намењени су искључиво особама на које су адресирани. Уколико сматрате да Вам је Е-пошта послата грешком, без одлагања треба да обавестите пошиљаоца и стручне службе ПС на имејл: office@parkingmladenovac.rs  и Е-пошту обришете са вашег рачунара. Молимо Вас да имате у виду да се свака Е-пошта упућена са имејл сервера ПС и од стране запослених са одговарајућим имејл адресама које су им додељене, сматра пословном кореспонденцијом ПС и она, такође, представља пословну тајну ПС. Напомињемо и да поједини садржаји могу да представљају пословне тајне компанија са којима сарађујемо или само контактирамо, затим службене тајне државних органа и остале податке који нису намењени другим лицима већ онима на које је Е-пошта адресирана.

Треба да имате у виду и да Е-пошта може садржати личне податке грађана и информације које подлежу заштити закона и интерних уређења ПС, којима се управља са посебним процедурама које та уређења изискују. Неовлашћено коришћење и руковање личним подацима изван прописа и процедура повлачи законску одговорност.

Свако мишљење и ставови који се могу наћи у Е-пошти не представљају нужно званична, чак и правно обавезујућа мишљења и ставове ПС. Уколико Вам исти буду неопходни у смислу пословања са нашим Предузећем или само ради информисања, потребно је да их затражите од овлашћених лица ПС на јасан и недвосмислен начин. Имејл адресе, контакт број овлашћених лица, као и лица овлашћених за комуникацију испред ПС можете пронаћи на веб сајту нашег Предузећа и у јавним регистрима Републике Србије.

Свако прослеђивање, чување, штампање, умножавање и објављивање Е-поште, њених делова или чињеница које садржи је неовлашћено и законом забрањено. Скрећемо Вам пажњу да неовлашћено коришћење и прослеђивање Е-поште или њене садржине на било који начин, може изазвати вашу материјалну, дисциплинску и кривичну одговорност у зависности од врсте Е-поште и вашег руковања њоме, а у складу са законским прописима. ПС располаже савременим системима за одбрану својих пословних мрежа од компјутерских вируса и неовлашћених упада, као и за превенцију њихових штетних последица у односу на електронску кореспонденцију и личне податке њених учесника и других лица. Међутим, с обзиром на праксу у електронском саобраћају, ПС не сноси одговорност у вези са евентуалним последицама које може претрпети било које лице по основу информација садржаних у Е-пошти, злоупотребе Е-поште и њеног садржаја или компјутерског вируса.

Измене наше Политике заштите приватности

ЈКП „Паркинг сервис Младеновац”, Младеновац задржава право да врши измене ове Политике заштите информација, без претходне најаве. Стога, молимо Вас да следећи пут када посетите наш сајт, поново проверите услове како бисте били упознати са евентуалним променама до којих је дошло. Све информације о изменама у нашој Политици заштите приватности ћемо објавити на овој страници. Датум када је Политика приватности последњи пут ревидирана налази се на врху странице.

Контакт информације

Уколико имате било каквих питања или коментар у вези са овом Политиком заштите приватности или да поставите питање у вези својих личних података, то можете учинити тако што ћете нам послати е-маил на: office@parkingmladenovac.rs